I Walk Unafraid

I Walk Unafraid
Ziarah Janssen
1 Sep – 29 Oct 2023

Hama Gallery presenteert met trots I Walk Unafraid, de debuut solo-expositie van kunstenaar Ziarah Janssen. Door middel van een levendige en expressieve serie kunstwerken, nodigt Ziarah ons uit in haar wereld vol kleur, emotie en zelfontdekking. Geïnspireerd door het moederschap, put Ziarah uit de buitengewone mogelijkheden van het vrouwelijk lichaam wat resulteert in een boeiende verkenning van vrouwelijkheid en veerkracht. Ze ziet angst als een beperkende kracht die haar opsluit. Daarom streeft ze ernaar om onverschrokkenheid te belichamen in zowel haar creatieve inspanningen als haar dagelijks leven. 

You Are All I Need, 2022

Ziarah’s creatieve reis werd nieuw leven ingeblazen tijdens de uitdagende tijden van de pandemie. Geïnspireerd door de stilte van de wereld, dompelde ze zich onder in het schilderproces en onderzocht ze de diepten van haar creativiteit. Haar proces verweeft naadloos intuïtie en een onbevreesde verkenning van kleur en vorm, waarbij ze vakkundig de essentie van haar doorleefde ervaringen vastlegt. Haar werken worden gekenmerkt door felle contrasten en een levendig palet en geven een gevoel van kracht en vrijheid door haar expressieve penseelstreken en speelse beeldtaal. 

Trust the Timing, 2023
Introverted Extrovert, 2022
Bitch, I’m Attractive, 2022

In deze expositie neemt Ziarah ons mee op een visuele reis vol viering van de veelzijdige aard van het leven zelf, waarbij ze zowel de uitdagingen als de triomfen omarmt, en de groei die voortkomt uit het overwinnen ervan. Elk kunstwerk vertelt een verhaal en documenteert haar poging om zichzelf en de wereld om haar heen te begrijpen middels het schilderen. Dit element van verhalen vertellen is nauw verbonden met de menselijke ervaring en vormt een rode draad die door ons allen loopt. Met een weloverwogen intentie probeert Ziarah een vonk van introspectie te ontsteken en nodigt ze de kijker uit om een persoonlijke reis van interpretatie en ontdekking te beginnen.  

Dinner Party, 2022

Ziarah’s diverse interesses in onder andere muziek en acteren brengen ook een uniek perspectief in haar schilderijen en vormen een rijke bron van inspiratie. Schilderen is voor haar een kunstvorm die haar een waar gevoel van bevrijding geeft in de vorm van artistieke vrijheid. Ziarah is niet bang om buiten haar comfortzone te treden; van haar vroege verkenningen met bekende kleuren tot haar doelbewuste pogingen om nieuwe tinten te integreren, weerspiegelt haar artistieke groei haar persoonlijke groei terwijl ze verandering en het onbekende omarmt.