Over ons

Social media

Instagram
Facebook
LinkedIn
Threads

Contact

Willemsparkweg 64H
1071 HK Amsterdam
Nederland
info@hamagallery.com
+31 (0)20 8461803

Bij Hama Gallery geloven we dat een galerie een ruimte kan zijn waar kunst en mensen elkaar grenzeloos ontmoeten. Wij hopen kunst toegankelijker te maken door kunstliefhebbers, verzamelaars en professionals uit te nodigen in een ruimte waar [opkomende] hedendaagse kunstenaars het podium krijgen.  

De galerie is open; of het nu gaat om een feestelijke opening, evenementen in ons souterrain en onze tuin, of gewoon een vrijblijvend bezoek aan de galerie, er is altijd wel iets te ontdekken.  

Opgericht door onze galeriehouder Nina Hama in 2020, is Hama Gallery meer dan alleen een fysieke ruimte; het is het hoogtepunt van Nina’s liefde voor kunst. Geboren in Koerdistan en opgeroeid in Nederland bracht ze een groot deel van haar jeugd door in ateliers en galeries. Nina’s ooms, Rebwar Saed en Hoshyar Rasheed, beiden kunstenaars, speelden een centrale rol in het vormen van haar artistieke interesse. Van het assisteren bij de opbouw en opening van hun exposities tot het vastleggen van deze momenten met een camera, vormden deze ervaringen de basis voor Hama Gallery.  

Terwijl we onze reis voortzetten, blijven we toegewijd aan het versterken van de stemmen van zowel opkomende talenten als gevestigde kunstenaars. Om creativiteit te laten bloeien, hebben we een Artist in Residence in de tuin van de galerie, waar kunstenaars de ruimte krijgen om te experimenteren met nieuwe ideeën. 

Ons bereik is uitgebreid van Amsterdam naar de Spaanse kust van Ibiza, maar onze missie blijft onveranderd: om werelden te overbruggen en een diepere maar toegankelijke waardering voor kunst te creëren. 

Stap de galerie binnen om frisse exposities te bekijken, verrijk je collectie met iets origineels of vind kunstobjecten voor alledag in onze webshop.


Team

Nina Hama 
Galeriehouder
nina@hamagallery.com

Nicole Joseph
Galerie assistent
info@hamagallery.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief