Melroy Bisel (Lekkermenselijk)

Melroy Bisel, de kunstenaar achter Lekkermenselijk, verbeeldt de ervaringen van gewone mensen: seks, relaties en politiek en combineert deze met persoonlijke interesses in katten en veganisme. “Het intrigeert me hoe de mens werkt. Ik denk er veel over na. Wat maakt ons menselijk?”

Prachtige rotdag, 2023
Action, 2023
Kunst, 2023

Hoewel Melroy veel stripverhalen las toen hij opgroeide, was hij niet bijzonder geïnteresseerd in het maken van zijn eigen stripverhalen. In plaats daarvan bestudeerde hij ze liever, gericht op hoe de details de eigenschappen van een karakter kunnen uitdrukken. “Als ik een strip kon bedenken, zou ik iemand benaderen om die voor mij te schrijven en samen met mij een verhaal te bedenken.” De lockdowns tijdens COVID zetten Melroy aan tot het maken van zijn eigen tekeningen met tekst. “Ik zocht naar manieren om de dingen uit mijn hoofd te krijgen… er waren veel frustraties, ik had een uitlaatklep nodig en dat werd Lekkermenselijk.” 

Tupac, 2023

Aanvankelijk zette Melroy tekst bij zijn tekeningen en af en toe een enkele grap en plaatste deze vervolgens online als een manier om zich te uiten. De lockdowns zorgden voor een soort universele ervaring en veel mensen konden zich vinden in zijn werk, want zijn publiek groeide onverwachts snel. Na het einde van de lockdowns bleef Melroy zijn gevoelens delen door te tekenen. Hij geeft toe dat het moeilijk is om onderwerpen te vinden die aansluiten bij de wijdverspreide ervaring van 2020, maar tekeningen over onderwerpen als relaties blijven relateerbaar. Hij tekent ook veel over dierenleed, door zijn pleidooi voor een verminderende consumptie van dierlijke producten te delen hoopt hij verandering teweeg te brengen.

The Talk, 2023

Momenteel gebruikt Melroy zijn Instagram account als een digitaal schetsboek waar hij zijn ideeën en intuïtie kan verkennen. Voor zijn posts gebruikt hij een stylus en tablet om zijn gevoel te vertalen in lijnen. Zijn platform functioneert als een ruimte om speels te zijn, ideeën te verfijnen en feedback te ontvangen van zijn volgers. Deze zet hij later in in zijn offline creaties op papier en doek. Hij geeft veel om de ontvangst van zijn werk, maar erkent dat hij niet alleen kan creëren met in zijn achterhoofd wat mensen mooi zullen vinden.  

Melroy haalt veel inspiratie uit het dagelijks leven. Hij put uit alledaagse gebeurtenissen, gesprekken en scant regelmatig het nieuws. Hij werkt het beste wanneer hij alleen is met zijn gedachten. “Het moet tussen mij en mijn werk zijn, het is echt een soloproject.”