Three

Three
Group show
5 Apr – 5 May 2024

Hama Gallery viert dit jaar met trots haar derde openingsjaar, een mijlpaal die wordt gekenmerkt door creativiteit en onvoorwaardelijke steun voor (opkomende) hedendaagse kunstenaars. Terwijl we aan deze feestelijke expositie getiteld Three beginnen, nodigen we je uit om samen met ons te genieten van de werken van kunstenaars die het afgelopen jaar onze muren sierden. 

In deze expositie blikken we niet alleen terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar, maar kijken we ook naar de veelbelovende toekomst die voor ons ligt. Three is een ode aan de kunstenaars die het hart van Hama Gallery vormen en met hun unieke stem bijdragen aan het steeds veranderende verhaal van hedendaagse kunst. 

Faria van Creij-Callender – They Rested on Royal Pillows, 2023

Ontstaan in Amsterdam blijft dit onze basis, maar reiken we ook uit naar de recent geopende Hama Gallery Ibiza. Op deze manier zetten we onze missie voort om werelden te overbruggen en kunstenaars aan een groter publiek te introduceren. We streven ernaar een platform te blijven bieden aan alle stemmen, met een sterke focus op vrouwelijke makers. 

Melroy Bisel (Lekkermenselijk) – KatZuid, Katmobile, 2023
Katbike, 2023
Kattenbak, 2023

We kijken uit naar een nieuw jaar vol inspirerende exposities, residenties en evenementen. We willen iedereen bedanken die deel heeft uitgemaakt van deze reis en toosten graag op wat was, wat is en wat komen gaat. 

Meryem Slimani – Chkoun-9rib #4, 2022

Geniet van het werk van kunstenaars Faria van Creij-Callender, Ziarah Janssen, Eline Martherus, Ysa Pérez, Melissa Schriek, Meryem Slimani, Melroy Bisel (Lekkermenselijk), Hoshyar Rasheed en Rebwar Saed.