Prachtige rotdag / A Beautiful Lousy Day

Melissa Schriek & Melroy Bisel
12 May – 23 Jul 2023

Hama Gallery presenteert met trots Prachtige rotdag / A Beautiful Lousy Day, een duo-expositie met kunstenaars Melissa Schriek en Melroy Bisel (Lekkermenselijk). In deze expositie verkennen beide kunstenaars op speelse wijze de complexe aard van het menselijk bestaan en zijn eindeloze hoogte- en dieptepunten.

Melissa Schriek – Pile of Girls, 2021

Diep gegrepen door menselijke verhalen laten beide kunstenaars zich inspireren door het dagelijks leven. Waar praten mensen over? Hoe bewegen ze zich? Wat vult hun gedachten? En hoe verhouden zij zich tot elkaar? Melissa en Melroy gaan het expressieve potentieel van het alledaagse niet uit de weg. Deze expositie vat de overwegingen en ideeën van de twee kunstenaars samen in print en op doek en presenteert een wereld die het midden houdt tussen werkelijkheid en fictie.

Melroy Bisel (Lekkermenselijk) – Mobb 1/2, 2023
Melroy Bisel (Lekkermenselijk) – Deep 2/2, 2023

Melissa Schriek

Melissa Schriek’s fotografie toont voornamelijk vrouwen in relatie tot hun omgeving, zichzelf en anderen. Het lichaam is een zeer belangrijk aspect in Melissa’s werk. Ze is voortdurend op zoek naar momenten waarop emoties en boodschappen worden gecommuniceerd door middel van gebaren. Melissa ensceneert lichamen die hun omgeving of andere lichamen verkennen, op een ongewone, maar niet onmogelijke manier. Haar laatste twee grote projecten waren gericht op de sculpturale aard van menselijke lichamen en de verbeelding van de band tussen vrouwelijke vriendschappen. 

Melissa Schriek – The Intersection, 2019
Melissa Schriek – Monday Morning, 2020
Melissa Schriek – Growing Flowers, 2019

Melroy Bisel (Lekkermenselijk)

Lekkermenselijk begon aanvankelijk als een uitlaatklep voor Melroy Bisels frustratie tijdens de lockdowns en is nu nog steeds een platform dat hij met plezier conceptualiseert. Zijn tekeningen met tekst bestaan vaak uit ervaringen van alledag; mensen (en soms katten) die denken of praten, in combinatie met rake teksten en woordgrappen. Melroy werkt het liefst alleen en houdt zijn gedachten en ideeën voor zichzelf voordat hij ze met de wereld deelt. Onderwerpen als seks, relaties, politiek en zijn pleidooi voor veganisme zijn terugkerende thema’s in zijn werk.

Melroy Bisel (Lekkermenselijk) – Prachtige rotdag, 2023
Melroy Bisel (Lekkermenselijk) – Kunst, 2023